1-0. Manu García agudiza a crise do Madrid cun gol no 95'

O equipo de Lopetegui queda sen marcar por cuarto partido consecutivo ►O Alavés empata a puntos cos brancos

El capitán del Alavés, Manu García, anota el único gol del partido. ADRIÁN RUIZ DE HIERRO (EFE)
photo_camera O capitán do Alavés, Manu García, anota o único gol do partido. ADRIÁN RUIZ DE FERRO (EFE)

Un gol do capitán do Deportivo Alavés, Manu García, no minuto 95 agravou a crise do Real Madrid que caeu por 1-0 ante o conxunto albiazul, tras repetir os erros dos últimos duelos.

O equipo madridista acumula así catro partidos consecutivos sen facer gol e ve como o equipo vitoriano –que logrou a súa primeira vitoria en liga en 87 anos sobre o conxunto madridista– iguálao na táboa clasificatoria con 14 puntos.

A falta de pegada e de definición nos últimos metros foi, de novo, a tónica dun partido no que a entrada na segunda metade de Mariano Díaz, Marco Asensio e Vinicius non cambiou o guión dun partido que deu un xiro dramático para o equipo branco na recta final ante o xúbilo dun Mendizorroza a rebordar.

DOMINIO ESTÉRIL. O conxunto branco lanzouse ao ataque desde os primeiros instantes do partido e acumulou varias ocasións consecutivas como as do francés Karim Benzema, Dani Ceballos e Nacho Fernández, de cabeza, que obrigaron a dar o máximo a Fernando Pacheco cos seus remates.

O equipo de Abelardo Fernández, que cambiou o debuxo táctico e apostou por meter máis homes no centro do campo, esperou aos brancos e intentou sorprender ao contragolpe coa velocidade de Jony Rodríguez, que atacou a banda de Álvaro Odriozola.

O inicio endiablado do Real Madrid foise difuminando co paso dos minutos e aínda que os madridistas mantiñan a iniciativa e controlaban o balón, os seus ataques non eran tan directos.

A telaraña tecida polo Glorioso no centro do campo era difícil de atravesar para os centrocampistas brancos e tanto o galés Gareth Bale, como Karim Benzema víanse obrigados a saír das súas posicións ofensivas para intentar abrir espazos cos que sacar da súa zona aos centrais albiazules.

A mellor ocasión para os vascos tívoa Mubarak Wakaso no minuto 26 que saíu trompicado nunha xogada persoal e plantouse na área branca tras apoiarse nun traballador Jonathan Calleri, pero o seu disparo chegou sen forza aos dominios de Thibaut Courtois ao golpear nun defensa.

Os alavesistas mantiveron a presión moi alta e recuperaron un balón que se converteu noutra boa ocasión, pois roldou a portería do gardameta francés cun centro alto de Jony Rodríguez e outro centro-xute que Rafael Varane quitou da cabeza a Ibai Gómez.

Foron os peores momentos para o Real Madrid que recuperou a orde, pero continuou sen claridade de ideas para atopar fisuras na aguerrida zaga local que repelía unha e outra vez os centros que chegaban á área.

MELLORÍA DO ALAVÉS. Julen Lopetegui deu entrada a Mariano Díaz en lugar de Karim Benzema no descanso e o canteirán madridista tivo a primeira ocasión recentemente comezada a segunda parte, pero Víctor Laguardia arrebatoulle o balón con mestría cando se dispuña a disparar.

O Alavés respondeu seguidamente con outra internada de Jony, que volveu superar a Álvaro Odriozola, pero Ibai Gómez non logrou rematar cando se atopaba fronte a Thibaut Courtois.

Os babazorros non se engurraron, buscaron o primeiro tanto do duelo e estiveron preto de logralo mediante un disparo afastado de Rubén Duarte no minuto 58 que tivo que despexar o gardameta branco cunha acertada estirada.

Lopetegui buscou máis creatividade coa entrada de Marco Asensio en lugar de Casemiro e recuperou as tres referencias ofensivas, cando Gareth Bale estivo preto de sorprender a Fernando Pacheco no 68 cun disparo desde fóra da área.

A mellor para o Alavés tívoa Jony cunha cabalgada nun contragolpe no minuto 77, pero o asturiano cruzou demasiado o balón, que se perdeu xunto ao poste esquerdo do cérbero madridista.

A entrada de Vinicius Junior por Gareth Bale, lesionado, tampouco achegou a profundidade requirida e non logrou descompor á sólida defensa local.

Cando todo parecía visto para sentenza Manu García aproveitou un rexeite nun saque de esquina e no segundo pau anotou dun croque o único gol do encontro, que pechou outro capítulo negro para os madridistas.

FICHA TÉCNICA
1 - Deportivo Alavés: Pacheco; Ximo Navarro, Maripán (Martín Aguirregabiria, min. 87), Laguardia, Duarte; Jony, Tomás Pina, Brasanac, Wakaso (Manu García, min. 74), Ibai Gómez (Sobrino, min. 67); Calleri.
0 - Real Madrid: Courtois; Odriozola, Sergio Ramos, Varane, Nacho; Casemiro (Asensio, min. 62), Ceballos, Kroos, Modric; Bale (Vinicius, min. 80) e Benzema (Mariano, min. 45).
Goles: 1-0. M.95+: Manu García, de cabeza.
Árbitro: Jaime Latre (Colexio Aragonés). Mostrou cartón amarelo ao local Wakaso (min.53).
Incidencias: Partido correspondente á oitava xornada de LaLiga Santander de Primeira División disputado no estadio de Mendizorroza de Vitoria ante 19.461 espectadores.