2-2. O Alcorcón amarga ao Dépor

Os coruñeses remontaran o tanto inicial de Esteban Burgos pero un gol de Casadesús a catro minutos do final impediulles levar os tres puntos

Un momento del partido. RCDEPORTIVO
photo_camera Un momento do partido. RCDEPORTIVO

Un tanto de Víctor Casadesús a catro minutos para o final do encontro permitiu ao Alcorcón rescatar un punto (2-2) no estadio Abanca-Riazor, onde o Deportivo remontara o tanto inicial do arxentino Esteban Burgos con dous goles de Quique González, o segundo nun penalti moi protestado polos oleiros.

Ao dianteiro do Alcorcón bastáronlle tres minutos no céspede para amargar ao Deportivo, que se fixou como obxectivo aproveitar os tres partidos de marzo no seu campo e os tres puntos do duelo co Reus para chegar ás posicións de ascenso directo e que, tras o empate co Alcorcón, queda a catro puntos do segundo clasificado e a cinco do líder.

O Deportivo, que afrontaba o choque logo de dous empates consecutivos nos seus anteriores partidos como local, empezou o encontro con dúbidas, especialmente nos laterais, e o Alcorcón percibiunas e aproveitou.

Despois de que Edu Expósito puxese a proba a Dani Jiménez cun disparo desde o frontal, un erro de entendemento entre Fede Cartabia e David Simón obrigou ao canario a derrubar a Nono, que quedaba só ante o porteiro. O árbitro sinalou o punto de penalti, desde onde non fallou o arxentino Esteban Burgos.

O Deportivo escoitou algúns asubíos, pero lonxe de derrubarse, emerxeu e avisou ao Alcorcón cunha falta que executou Fede Cartabia, despexou cunha gran parada o gardameta do equipo madrileño e perdoou Mosquera no rexeitamento (min.22).

Os coruñeses pediron penalti por man de Elgezabal nun lanzamento de Edu Expósito que o colexiado non concedeu (min.29) e que foi o preludio do tanto deportivista. A falta de seis minutos para o descanso, Quique González cazou un pase de Mosquera e empatou.

O equipo local incluso tivo a oportunidade de darlle a volta antes do intermedio cunha volea que enganchou Quique e que desviou Jiménez a córner.

A segunda parte foi unha continuación do abafo do Deportivo ao Alcorcón co que acabou o primeiro período e Jiménez tivo que volver voar para sacar un disparo durísimo de Quique González desde fóra da área.

Nono, o máis destacado do Alcorcón, intentou sorprender a Dani Giménez cun lanzamento afastado que o gardameta branquiazul desviou a córner, e o Deportivo respondeu pouco despois (min.62) cunha acción persoal de Edu Expósito, que sentou a dous rivais na área e despois rematou ao traveseiro.

No ida e volta en que entrou o partido, o Alcorcón tamén puido volver porse por diante cun disparo de Pereira que bloqueou coas costas Domingos Duarte (min.69).

A falta de menos dun cuarto de hora, o Deportivo aproveitou un penalti de Elgezabal, moi protestado polo Alcorcón, sobre Quique González que o dianteiro aproveitou para marcar o seu segundo tanto.

Os madrileños, feridos no seu orgullo, trataron de levantarse e tiveron o empate en dúas ocasións protagonizadas por Juan Muñoz, que non colleron portería por pouco.

Intentou pechar o partido Natxo González coa entrada de Somma por David Simón, pero pola outra banda, o Alcorcón atopou o camiño do gol co acerto de Víctor Casadesús, que só levaba uns minutos no céspede.

2 - RC Deportivo: Dani Giménez; David Simón (Somma, min.83), Domingos Duarte, Pablo Marí, Diego Caballo; Álex Bergantiños, Mosquera (Vicente, min.75); Fede Cartabia (Borja Vale, min.64), Edu Expósito, Matías Nahuel; e Quique González.
2 - AD Alcorcón: Dani Jiménez; Laure, Burgos, Elgezabal (Casadesús, min.83), Aly Abeid (Bellvís, min.46); Sangalli, Eddy Silvestre (Toribio, min.65), Dorca, Nono; Juan Muñoz e Jonathan Pereira.
Goles: 0-1, min.12: Burgos, de penalti. 1-1, min.39: Quique González. 2-1, min.79: Quique González, de penalti. 2-2, min.86: Víctor Casadesús.
Árbitro: Milla Alvendiz, do comité andaluz. Mostrou amarela a David Simón (min.11) e Álex Bergantiños (min.34), do Deportivo; e a Laure (min.20), Nono (min.29), Elgezabal (min.76) e Casadesús (min.92), do Alcorcón.
Incidencias: Partido da vixésima oitava xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 16.163 afeccionados segundo o Deportivo. Antes do encontro gardouse un minuto de silencio en memoria do exdelantero do Sevilla, Espanyol, Deportivo e Levante Manuel Idígoras Aspiazu, 'Idígoras'.